Boktips: Bli en vinnare på poker

Detta är en bok från den svenske pokerspelaren Per Stolt.

Boken handlar om det verkliga stjärnskottet inom pokerspel, Texas Hold’em. Dess popularitet går inte att beskriva med ord, det har gått spikrakt upp sedan kortspelet fick uppmärksamhet under 90- och 2000-talet. Här är en bok som ska få dig som nybörjare att bli en bättre pokerspelare. Boken passar också personer som har spelat en hel del poker och Texas Hold’em, men har du redan koll på läget kommer boken säkert att kännas som en enda stor upprepning.

Per Stolt går igenom spelets grunder och förklarar på ett sätt så att man verkligen förstår dess beståndsdelar. Han tar upp hållbara strategier och tips på hur man kan förbättra sina odds som pokerspelare, både vid privata sammankomster men även när det är större turneringar.

Det blir en grundlig genomgång av alla olika varianter av Texas Hold’em. Först kan man läsa om Limit, spelet med begränsade insatser. Sedan kommer information om No-limit turneringar där insatserna är obegränsade.

Per instruerar också i alla regler som man måste följa vid denna typ av pokerspel.

Texas Hold’em är ett pokerspel där man spelar med community cards, alltså man delar en viss mängd öppna kort med resten av sina medspelare. Sedan ska man med hjälp av två kort på handen para ihop det bästa resultatet av alla. För att göra det så kan man byta sina kort eller satsa pengar de olika rundorna. För varje runda så kommer nya kort att visas upp. Totalt fem community cards finns det, floppen, turn och river.

Vill du veta mer om Texas Hold’em så ska du läsa Bli en vinnare på poker av Per Stolt.